Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2018 16:38 - СЪВЕТСКА СЛЕДА В АТЕНТАТА СРЕЩУ ПАПАТА: КГБ ПОРЪЧАЛО АТЕНТАТА А КОГАТО ТОВА ПОЧНАЛО ДА СЕ РАЗНИЩВА,ПРЕХВЪРЛИЛО ВИНАТА НА БЪЛГАРИЯ
Автор: bojil Категория: Политика   
Прочетен: 2658 Коментари: 8 Гласове:
19

Последна промяна: 20.05.2018 12:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
СЪВЕТСКА СЛЕДА В АТЕНТАТА СРЕЩУ ПАПАТА: КГБ ПОРЪЧАЛО АТЕНТАТА А КОГАТО ТОВА ПОЧНАЛО ДА СЕ РАЗНИЩВА,ПРЕХВЪРЛИЛО ВИНАТА НА БЪЛГАРИЯ


   В едно полезно предаване на Георги Коритаров по ТВ "Европа",излъчено тази сутрин (15.05.2018 г.) бяха съобщени някои факти около атентата срещу папа Йоан Павел II,които по-рано бяха неизвестни. Уважаемият Съветник Исти многократно е казвал,че истината за атентата най-вероятно е скрита в архивите на КГБ а днес получихме нови данни,които са на път да потвърдят това.

                                   image

  Новостите,които станаха известни днес говорят за сигурна съветска следа в атентата:

1. На 12-я ден след стрелбата срещу папа Йоан Павел II през 1981 г. германската разузнавателна служба ЩАЗИ научава,че ще има "Българска следа". Тя обаче не съобщава нищо на Българските тайни служби,които научават за "Българската следа" цяла година след атентата и остават неприятно изненадани.
2. Нито една "братска" социалистическа държава не се притича на помощ на България и не изрази солидарност с нея за това,че наши граждани са несправедливо обвинени по този атентат а страната и народа ни- очернени. Това поведение на фона на утвърдената практика е крайно нетипично особено като знаем,че "братските страни" са чакали да получат знак за изказване на солидарност от сюзерена си в Москва,но така и не са го получили.
3. Още преди атентата ЩАЗИ е знаела,че атентаторът Али Агджа е престоял доста време в Испания от което следва,че ЩАЗИ е била подозрително добре информирана за него!
4. Пак преди атентата Агджа е живял 40 дни в нашия "японски" хотел в София с паспорт на индийски бизнесмен и нашите тайни служби отлично са знаели,че той е избягал от затвора турски престъпник,но са си затваряли очите за това.

  Умният журналист Г.Коритаров,който вероятно се досеща за истината съобщи три официални версии за "странните" мотиви,които са накарали ЩАЗИ да не предупреди България,че обвинението по атентата готви срещу народа ни "Българска следа":

1. Ръководителите на ЩАЗИ и Ерих Хонекер,който е бил информиран за това не са вярвали в "Българската следа" или не са вярвали,че по нея нещо ще се открие.

2. Че между тайните служби на социалистическите страни е имало сериозни разногласия и дискоординация.

3. Че ЩАЗИ е дала разузнавателните си данни на Съветския съюз,който си е премълчал и не ги е съобщил на България.

  Нека направим кратък разбор на тези предположения,които изчерпват възможните варианти и да видим кое може да е вярно и кое би могло да бъде махнато от списъка:

1. Липсата на вяра в Българската следа или в способностите на следствието да разкрие нещо около нея не е аргумент,който може да попречи на ГДР да ни информира за опасността,надвиснала над наши държавни служители в Италия. Опасността винаги е опасност и дори когато "следата" е фалшива,всеки приятел на обекта на преследване би побързал да го информира,че той може да я закъса поради фалшиво обвинение срещу него. Този мотив е съвършено несъстоятелен понеже подсказва за емоционална,а не за разумна преценка на ситуацията и за лош държавен контрол върху тайните служби на ГДР,което е абсурдно дори да си го помислим. Той омаловажава най-важния факт на епохата: че България и ГДР по онова време бяха колонии на Съветския съюз и нищо значимо в тях не можеше да се случи,без да е информиран Големия "брат". Изключено е да помислим също,че тайните служби на ГДР са кроели заговор срещу СССР и са укривали факти от него особено като знаем,че техен ръководител бе ортодоксалния комунист Ерих Милке,доказал верността си към "Партията" с убийства на невинни хора и на германски полицаи.

2. Наличието на разногласия и дискоординация между тайните служби на "братските" социалистически страни е вариант,който е абсолютно невъзможен по съвсем същата причина: не е имало никакъв шанс служби като ДС и ЩАЗИ,сложени под върховното командване на КГБ да нямат координация помежду си! Съветник Исти е категоричен,че в условията на съветски колониализъм това е съвършено невъзможно: координация между тези служби е осъществявана по всяко време от КГБ,което е организирало цялостната им дейност и получавало всички данни,до които се добирали тайните служби на сателитните страни. Затова версията за липса на достатъчно доверие и комуникации между ЩАЗИ и ДС е напълно несъстоятелна - те са имали помежду си точно толкова доверие и комуникации,колкото им е позволявало "братското" КГБ!

3. ЩАЗИ без никакво съмнение е докладвало разузнавателните си данни на Съветския съюз,който е бил "държава-майка" за него така,както и за червеното ДС. Тогава остава въпросът: защо СССР не защити България от тежкото обвинение и дори не я предупреди,че срещу нея се готви "Българска следа"? Уважаемият Колобърски Съветник е на мнение,че има само един отговор на този въпрос,който дава възможност да направим цялостна възстановка на събитията около атентата в следващите няколко коментара,базиращи се на направените изводи.

  Съветския съюз,а не руснаците разбира се е подготвил атентата в Рим за да отстрани опасността от разпадане на социалистическия блок,която се роди от позицията на папата за Полските събития и неговата подкрепа за бунта на поляците,вдигнат от профсъюза "Солидарност". По онова време само СССР е имал интерес от убийството на папата,а Българската държава сама по себе си не е имала никакъв интерес да извършва това. Турците също не са имали интерес да убиват папата и да си навличат омразата на целия цивилизован свят а както бе съобщено в предаването на г-н Коритаров,"Сивите вълци" били създадени от източноевропейските тайни служби сиреч от СССР,за да обслужват техните интереси!

  Ядрото на Папската институция винаги е оставало извън контрола на Съветския съюз,затова той не можел да вербува католическите папи и владици (кардинали) така,както вербуваше нашите и особено руските. Затова единствения начин,по който комунизмът е можел да им влияе е бил като отстрани по насилствен път този или онзи предстоятел,за да остане надежда нежеланата в даден момент политика на Ватикана да бъде променена от наследника на отстранения папа. Точно това се опитало да направи КГБ,но плановете му за щастие излезли несполучливи.

  Шефовете на КГБ вероятно и по-рано са имали контрол над Мехмед Али Агджа и не е изключено убийствата,извършени от него в Турция да са били поръчани от тях. За тях той бил перфектния човек,който можел да извърши престъплението и вероятно е отсядал в България под тяхна,а не под наша опека и охрана- наше е било само съдействието за това. ДС е помагало на КГБ да се прикриват следите му и нашите тайни служби са знаели част от събитията с него,но най-важното не са знаели: за какво му е на КГБ този човек. Когато той отишъл в Испания,помощ на КГБ за неговото контролиране и опазване вече не била оказвана от "нашето" ДС а от германската ЩАЗИ,понеже и двете тайни служби са филиали на КГБ но ЩАЗИ била онази,която работела най-активно в западните страни. Затова в нейните архиви се открива част от "мозайката" а в нашите- друга част но пъзелът не може да бъде сглобен понеже не разполагаме с архивите на КГБ,както подчерта и уважаемият г-н Коритаров.

  По тази причина в документите на червеното ДС няма никакви сериозни сведения,които да помогнат за разкриване на това престъпление: то просто не е било извършено и организирано от тях. Всички такива сведения несъмнено се пазят в Москва,но руските тайни служби естествено не споделят какви са ги вършели,нито ще позволят да погледнем архивите им. Западните служби са наясно,че "нашето" ДС не можело да предприеме нищо в чужбина без разрешение от КГБ или без да му бъде наредено от там. В едно английско ТВ предаване за Георги Марков изрично бе споменато,че "исторически Българските тайни служби винаги са били въоръжената ръка на КГБ" (цитатът е буквален). Това разбира се касае тайните служби на всички Съветски сателити и говори категорично че дори да имаха и най-малко участие в атентата,нашите тайни служби не са могли да предприемат никаква решаваща стъпка без одобрение и нареждане на Москва!

  Самият папа Йоан Павел II (светла му памет- симпатизирах му заради неговия полски т.е. роднински на Българите произход) беше казал,че не вярва в Българската следа. Той бил напълно прав да каже това- явно Ватикана е получила сведения от своите тайни служби че Българите нямат никакво реално участие в атентата но не разкрива особени  подробности,за да не издаде източниците на своята иформация.

                  image

  Версията на уважаемия Колобърски Съветник Исти в този случай е следната: съветското КГБ е вербувало Мехмед Али Агджа по един или друг начин още преди години,накарало го да извърши няколко престъпления в Турция за да изпита неговата лоялност а после му помогнало да избяга от затвора и го натоварило със задача да убие папата,за да бъдат прекратени бунтовете в Полша а народът да премине от еуфория към масова скръб по загубения духовен водач,приятел и покровител. В последния момент обаче Агджа се разколебал пред святостта на човека,когото е трябвало да убие и това оказало влияние върху крайния резултат- папата е само ранен а убиецът- заловен.

  Характерната турска психология в случая явно е проработила: турците може да са всякакви,но се прекланят пред големи духовни предстоятели от ранга на Българския патриарх,римския папа или Цариградския,респ. Йерусалимския патриарх,затова по правило не им посягат и често изпитват суеверен страх пред алтернативата да бъде посегнато на такъв свят човек. Затова те избягват да правят такива посегателства а когато случаят се окаже неизбежен,в последния момент размислят или сериозно се разколебават. Това станало причина да му "трепне" ръката по време на стрелбата,но той не можел да каже това на своите Московски началници. Вероятно е имал предварителни инструкции от тях как да постъпи и кого да натопи ако бъде заловен,затова в един момент се появи "Българската следа". По нея естествено доказателства няма,понеже Българите никога не са посягали на папата! При откриване архивите на "нашето" ДС след 1989 г. също не бяха открити никакви следи и даже се оказа,че ЩАЗИ са познавали Агджа много по-добре от Българите! Означава ли това че атентатът е организиран от тях по съветско нареждане,остава само да гадаем.

  Следи в България не се откриват,понеже не съществуват- италианците обаче са надушили съветската следа още в 1981 г. но някой член на "тяхната" мафия,която е много близка до червената идеология и съюзник на червената система е прикрил някое важно доказателство а останалите неясни следи,които водели към Съветския съюз са замазани чрез "Българската следа",която трябвало хем да потвърди частично подозренията,хем да прехвърли вината от болната глава на здравата! Съветския съюз не дал на "братските страни" да защитят България и дори да изкажат солидарност с нея,за да не пострада изфабрикуваната от него "Българска следа" и да не се накърнява "имиджът" й пред света,та да не пада дори сянка на съмнение върху съветските "братя" и да не пострада бизнесът на СССР със западните страни,а щетите за червения бизнес бъдат ограничени само в сателитната на Съветите България.

  Така СССР волно или неволно станал причина за още едно явление- "изгарянето" на сериозен брой Български разузнавачи и "бизнесмени",използвани от него като "бушони",които да предпазят цялата съветска "ел.инсталация" от токовия удар на възмутените западни страни. Тя в крайна сметка не успя да се предпази,понеже западните служби накрая са разбрали истината а много от нашите разузнавачи,които научиха за злокобната роля на Съветския съюз в техните провали побързаха да се отметнат от него и да минат на страната на "противника",който се оказа далеч по-лоялен и по-надежден съюзник от Съветите.



Гласувай:
20


Вълнообразно


1. batogo - !!!:))) Много точен материал, Божо!
16.05.2018 10:54
Разкрива типичния нагъл, лишен от всякаква лоялност и почтеност коминтерновски стил на съветската червена чума, който може да бъде ясно видян и в съвременните действия на кремълската мафия.
Чест и почитания за този издържан фактически и логически постинг, хвърлящ ясна светлина върху "братската добронамереност" на московската милиционерска клика!
цитирай
2. barin - Здравей, Божиле. За атентата ск...
16.05.2018 16:35
Здравей, Божиле. За атентата скриха истината и нашият Сергей Антонов беше изкупителната жертва. Правя асоциации в по-новото време с медиците в Либия, където останалите чужденци навреме се измъкнаха, а хванаха нашите. Палестинецът беше, за да се каже, че има и техен съгражданин, мюсюлманин.
Поздрави!
цитирай
3. get - - Божиле, атентата с/у папа Йоан ...
17.05.2018 23:01
- Божиле, атентата с/у папа Йоан Павел е руска операция!
- Нашите служби - поради позициите които имаха в Турция(а тогава тя бе много по-лява, отколкото е в момента) - ОБЕЗПЕЧАВАХА - намиране на "манджурския кандидат" М. А. Агджа ... покрай се въртят ЕДНИ ПО-ИНТЕРЕСНИ ИМЕНА - Орал Челик, Домар Багджъ, Муса Челеби, и Бекир Челенк.

Бекир Челенк е роден в град Килис на турско сирийската граница, където се пресичат различни контрабандни канали. Той прекарва детството си там, след това поема към Анкара, а после отива в Истанбул. През 1966 г. напуска страната, за да се уста нови в Европа и да стане онзи бизнесмен, мафиот и международен трафикант, какъвто го знаят всички.
Първите му КОНТАКТИ С „Кинтекс“(!!) датират от 1969 г., макар че има офис в Берн още от 1962 г. Бизнесът му го води най-често в Швейцария, Германия и Англия, където основава акционерното дружество „С Шипинг“ с адрес „Лъндън бел“ №60, за да управлява корабите си „Челенк”, „Тадеш” и „Бенил”.

На същия адрес се намира и дружеството с ограничена отговорност „Сутас шипинг сървисис“ на собственика на кораби Мехмет Кантас, който пренася оръжие. Неговата компания има свои клонове в Истанбул, Цюрих, Женева и Лос Анжелис. Според Скотланд ярд освен с транспорт на оръжие Кантас, чийто офис е в съседство с офиса на Челенк, използва своя флот от пет кораба – „Чели”, „Мундзур”, „Аршипел”, „Аника” и „Джина”, за да пренася наркотици, наемайки от време на време и корабите на Челенк. В Истанбул Челенк поддържа специално представителство за покупко-продажба на кораби и хотели. В Швейцария дейността му е съвсем открита – търговия с часовници. Пак там през 1970 г. основава акционерното дружество „Фалкон“.

Челенк идва през 1979 г., когато у италианския съдия Карло Палермо се заражда подозрението, че фирмата „Фалкон“ служи за прикритие на операции за пране на пари и трафик на оръжие и наркотици. Тогава фирмата е обявена във фалит и тръгват слухове, че Челенк е избягал. „Изпари се в България“, твърдят швейцарските журналисти.
- НЕ САМО ШВЕЙЦАРСКИ ... а и аз го твърдя, защото през същото време - нашите Авакум Заховци - не само му плащаха издръжката в "Шведския хотел", където ле отседнал - но му осигуряваха ... курвите!

- Завършвайки - без почти нищо да съм казал! - ОТНОВО ПОДЧЕРТАВАМ ... идеята и плана е РУСКИ ... а службите на КОЛОНИАЛНА БЪЛГАРИЯ - обезпечаваха една част от ОПЕРАЦИЯТА!

- Антонов е една посредственост - която бе жертвана, ПОЧТИ БЕЗ ВИНА ПО СЛУЧАЯ!

КИНТЕКС - абревиатура на "Кинкалерия и Текстил" - не се бъркайте от наименованието ... Зад тази фирма на ДС - стоеше незаконната търговия с оръжия, търговия с каптагон, цигари и алкохол.
След скандала с "Тексим" и последвалото му закриване - Кинтекс иззе основно функциите му ... това не изключва другите контрабандни канали - за изброените по-горе стоки и пране на пари ... част от които ... всъщност - това вече е друга история!

- Поздрав!
цитирай
4. bojil - Здравей, ...
20.05.2018 12:33
barin написа:
Здравей, Божиле. За атентата скриха истината и нашият Сергей Антонов беше изкупителната жертва. Правя асоциации в по-новото време с медиците в Либия, където останалите чужденци навреме се измъкнаха, а хванаха нашите. Палестинецът беше, за да се каже, че има и техен съгражданин, мюсюлманин. Поздрави!

Здравей приятелю- винаги съм знаел,че клеветата срещу нашите мед.сестри ни бе изкуствено натрапена от някого а сега вече знам от кого- от Москва разбира се,като наказание за нашата проевропейска ориентация!
цитирай
5. bojil - Разкрива типичния нагъл, лишен от ...
20.05.2018 12:37
batogo написа:
Разкрива типичния нагъл, лишен от всякаква лоялност и почтеност коминтерновски стил на съветската червена чума, който може да бъде ясно видян и в съвременните действия на кремълската мафия.
Чест и почитания за този издържан фактически и логически постинг, хвърлящ ясна светлина върху "братската добронамереност" на московската милиционерска клика!

Когато трябва да спасяват себе си,съветските "братя" от никакво братство не се влияят- те просто го правят,без да гледат за кого са последствията.
цитирай
6. bojil - - Божиле, атентата с/у папа Йоан ...
20.05.2018 12:39
get написа:
- Божиле, атентата с/у папа Йоан Павел е руска операция!
- Нашите служби - поради позициите които имаха в Турция(а тогава тя бе много по-лява, отколкото е в момента) - ОБЕЗПЕЧАВАХА - намиране на "манджурския кандидат" М. А. Агджа ... покрай се въртят ЕДНИ ПО-ИНТЕРЕСНИ ИМЕНА - Орал Челик, Домар Багджъ, Муса Челеби, и Бекир Челенк.

Бекир Челенк е роден в град Килис на турско сирийската граница, където се пресичат различни контрабандни канали. Той прекарва детството си там, след това поема към Анкара, а после отива в Истанбул. През 1966 г. напуска страната, за да се уста нови в Европа и да стане онзи бизнесмен, мафиот и международен трафикант, какъвто го знаят всички.
Първите му КОНТАКТИ С „Кинтекс“(!!) датират от 1969 г., макар че има офис в Берн още от 1962 г. Бизнесът му го води най-често в Швейцария, Германия и Англия, където основава акционерното дружество „С Шипинг“ с адрес „Лъндън бел“ №60, за да управлява корабите си „Челенк”, „Тадеш” и „Бенил”.

На същия адрес се намира и дружеството с ограничена отговорност „Сутас шипинг сървисис“ на собственика на кораби Мехмет Кантас, който пренася оръжие. Неговата компания има свои клонове в Истанбул, Цюрих, Женева и Лос Анжелис. Според Скотланд ярд освен с транспорт на оръжие Кантас, чийто офис е в съседство с офиса на Челенк, използва своя флот от пет кораба – „Чели”, „Мундзур”, „Аршипел”, „Аника” и „Джина”, за да пренася наркотици, наемайки от време на време и корабите на Челенк. В Истанбул Челенк поддържа специално представителство за покупко-продажба на кораби и хотели. В Швейцария дейността му е съвсем открита – търговия с часовници. Пак там през 1970 г. основава акционерното дружество „Фалкон“.

Челенк идва през 1979 г., когато у италианския съдия Карло Палермо се заражда подозрението, че фирмата „Фалкон“ служи за прикритие на операции за пране на пари и трафик на оръжие и наркотици. Тогава фирмата е обявена във фалит и тръгват слухове, че Челенк е избягал. „Изпари се в България“, твърдят швейцарските журналисти.
- НЕ САМО ШВЕЙЦАРСКИ ... а и аз го твърдя, защото през същото време - нашите Авакум Заховци - не само му плащаха издръжката в "Шведския хотел", където ле отседнал - но му осигуряваха ... курвите!

- Завършвайки - без почти нищо да съм казал! - ОТНОВО ПОДЧЕРТАВАМ ... идеята и плана е РУСКИ ... а службите на КОЛОНИАЛНА БЪЛГАРИЯ - обезпечаваха една част от ОПЕРАЦИЯТА!

- Антонов е една посредственост - която бе жертвана, ПОЧТИ БЕЗ ВИНА ПО СЛУЧАЯ!

КИНТЕКС - абревиатура на "Кинкалерия и Текстил" - не се бъркайте от наименованието ... Зад тази фирма на ДС - стоеше незаконната търговия с оръжия, търговия с каптагон, цигари и алкохол.
След скандала с "Тексим" и последвалото му закриване - Кинтекс иззе основно функциите му ... това не изключва другите контрабандни канали - за изброените по-горе стоки и пране на пари ... част от които ... всъщност - това вече е друга история!

- Поздрав!

Много важни и точни подробности напомняш- благодаря за това приятелю!
цитирай
7. bojil - Браво, силна фантазия- не можеш го ...
22.05.2018 15:19
zaw12929 написа:
Браво, силна фантазия- не можеш го измисли!
Предлагам да ви платят нещо по солидно и да го филмирар!
Здраве и дълголетие!

Благодаря- здраве и дълголетие и на теб но ако знаеш кой плаща за такива неща,кажи му веднага да изпрати някой лев :))
цитирай
8. bojil - Браво, силна фа...
22.05.2018 19:04
bojil написа:
zaw12929 написа:
Браво, силна фантазия- не можеш го измисли!
Предлагам да ви платят нещо по солидно и да го филмирар!
Здраве и дълголетие!

Благодаря- здраве и дълголетие и на теб но ако знаеш кой плаща за такива неща,кажи му веднага да изпрати някой лев :))

Но къде ти изчезна коментара,защо си го изтри- кажи,уважаеми другарю?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojil
Категория: Политика
Прочетен: 1772460
Постинги: 292
Коментари: 5326
Гласове: 64247
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Интересен комплект от финансови съвети
2. Русия искала да провали Илинденското въстание
3. Няма "славянска" азбука- има Българска
4. Как бе посърбен Българския град Пирот
5. Съвецки грабежи в България до 1947 г.
6. Коронавирусите не са нови за човека
7. Русия помагала на турците в арменския геноцид и карала султана да окупира половин България
8. Ботев за истинския лик на сърбите и "румънците"
9. Българските контрачети през Втората световна война
10. 6-те ястребинчета убити от шумкари,за да не ги издадат
11. Руският фокус с македонския заек
12. Какво е направила Русия за България
13. Царска Русия забранявала украинския език,няма общо с Кирил и Методий
14. Уранови находища в България
15. Насраните руски орли - велики стихове
16. Фалшивата ни история е резултат от руската хибридна война срещу нас
17. Москва се е подписала под договор, изрично позволяващ разширяване на НАТО
18. Съвецките чутури не са изкуство,а червена пропаганда срещу България
19. Съвецките чутури не са изкуство,а червена пропаганда срещу народа ни
20. Русия умишлено оставяла хората си да измират от глад,за да краде подаяния от Запада